Opis
Ashwagandha, zwana również indyjskim żeń-szeniem, to niezwykła roślina, która może stać się odtrutką na wiele problemów zdrowotnych wywołanych obecnym tempem i stylem życia. Surowcem jest przede wszystkim korzeń, który można wykorzystywać w postaci wysuszonej rozdrobnionej lub w większych kawałkach. Cała roślina to krzew dorastający do wysokości ok. 150 cm, z owalnymi liśćmi i owocami przypominającymi nieco mniejszą wersję miechunki.
Sposób użycia. 1-2 łyżeczki korzenia ciętego ashwagandhy zalać 200 ml wrzącej wody. Zaparzać pod przykryciem przez 10-15 minut. Po zaparzeniu napar odcedzić.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.