Opis
Przyprawa tajska to niezwykła mieszanka smaków i aromatów, w której słodycz łączy się z ostrością, a zapach ziół z wonią cytrusów. Zestawienie ziół, ostrej papryki, cukru, kwasku cytrynowego i soli, tworzy wyjątkowo atrakcyjną, orientalną kompozycję. Przyprawa tajska odmieni tradycyjną polską kuchnię, przełamie jej monotonię i nada niecodzienny, egzotyczny charakter. Przyprawa ta szczególnie dobrze sprawdzi się w towarzystwie mleczka kokosowego, owoców morza, pędów, kiełków oraz delikatnych mięs. Idealnie pasuje do słodko-pikantnych zup, krewetek, ryb oraz kurczaka. Świetnie nada się także do zup na bazie mleczka kokosowego i warzyw oraz potraw z dyni i marchewki. Aby podkreślić egzotyczny charakter potraw doprawianych tajską przyprawą warto podawać je z ryżem lub azjatyckim makaronem.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.