Sarsaparilla korzeń cięty

8,84 74,27 

Sarsaparilla występuje w tropikalnym i subtropikalnym klimacie. Rdzenni mieszkańcy tych terenów wykorzystywali sarsaparillę już od setek lat.


Składniki: 100% sarsaparilla korzeń

Kraj pochodzenia: Indie

SKU: 54101 Kategoria:

Opis

Sarsaparilla (Smilax officinalis) czyli kolcorośl lekarska, to cierniste pnącze dorastające do 50 m długości. Posiada lśniące, ciemnozielone, sercowate lub łezkowate liście oraz drobne, białe kwiatki, które przekształcają się w kuliste, ciemnoczerwone jagody. Roślina występuje w tropikalnym i subtropikalnym klimacie. Rośnie w Meksyku, Ameryce Środkowej i Południowej oraz na Karaibach, a jej odmiany także w Indiach i Chinach. Rdzenni mieszkańcy tych terenów wykorzystywali sarsaparillę już od setek lat.


Sposób użycia.

Odwar. 2 łyżki korzeni zalać dwoma szklankami wody, doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez kilka minut. Sporządzony wywar spożyć w 2-3 porcjach w ciągu dnia.

Nalewka. Rozdrobniony korzeń zalać alkoholem 40-60% w stosunku 1:5. Macerować minimum 14 dni, przefiltrować. Zażywać po 2-3 ml dwa razy dziennie.

Proszek. Pół łyżeczki zmielonego korzenia zażywać doustnie rano i po południu, popijając wodą.


Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, selergorczycę, nasiona sezamuorzeszki ziemne oraz orzechy.

Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych