Description
Dzika róża szczególnie dobrze znana jest ze zwalczania przeziębień. Dzięki dużemu stężeniu witaminy C wspiera odporność.
Herbatka z dzikiej róży nie zawiera substancji pobudzajacych, więc mogą ją pić wszyscy członkowie rodziny. Napar może być jednoskładnikowy lub też w połączeniu z różnymi gatunkami herbat albo innymi ziołami. Owoce dzikiej róży są też świetnym dodatkiem do potraw i deserów.
Sposób przygotowania: 1 łyżkę owoców róży zalać 250 ml wrzącej wody. Pozostawić pod przykryciem przez 10 minut, po czym odcedzić. Można posłodzić miodem lub sokiem malinowym.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.