Description
Berberys jest znanym od dawna surowcem. Jego owoce dostarczają dużych ilości witamin. Czerwone jagody kryją w sobie dużą zawartość witaminy C, E, a także rutyny, karotenoidów, pektyn i różnych minerałów.
Sposób użycia: Łyżkę owoców berberysu zalej wrzącą wodą i zaparzaj pod przykryciem przez 15 minut. Napar można posłodzić miodem. Uwaga! Berberysu nie powinny stosować kobiety w ciąży. Nie należy też stosować go bez przerwy przez długi czas, gdyż zawarta w owocach berberyna w niewielkich ilościach łagodząca wiele dolegliwości odkłada się w organach wewnętrznych, co z czasem może być groźne.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.