TANDORI MASALA

3,89 

W Indiach “masala” oznacza mieszankę przypraw. W kuchni hinduskiej jest tyle odmian masala ilu gotujących. Masala może więc być zarówno mieszanką dwóch czy trzech przypraw, jak i więcej niż piętnastu.

Składniki:  kukurydza, kolendra, kmin rzymski, kminek, chilli, gałka muszkatołowa, pieprz cayenne, czosnek, imbir, goździki, cebula, trawa cytrynowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: ekstrakt z papryki.

Kraj pochodzenia: Polska

 

SKU: 12601 Kategoria:

Opis

W Indiach “masala” oznacza mieszankę przypraw. W kuchni hinduskiej jest tyle odmian masala ilu gotujących. Masala może więc być zarówno mieszanką dwóch czy trzech przypraw, jak i więcej niż piętnastu. Najbardziej typowe garam masala, o smaku cierpkim i pikantnym, przygotowuje się z cynamonu, kminu, kolendry, kardamonu, goździków, czarnego pieprzu, kwiatu muszkatołowego i liści laurowych.


Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.

Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych