Description
Pieprz kolorowy to mieszanka ziaren czerwonego, zielonego, czarnego i białego pieprzu. Ziarna te, choć są owocem tej samej rośliny, mają inną barwę, gdyż są zbierane w różnych fazach dojrzewania, a potem poddawane innym procesom. Pieprz zielony jest delikatny i odświeżający, a czerwony posiada bardziej pikantny smak. Najostrzejszy i za razem najbardziej aromatyczny jest pieprz czarny, biały natomiast ma od niego smak subtelniejszy i delikatniejszy. Połączenie tych różnych rodzajów pieprzu gwarantuje doskonały i oryginalny smak potrawy, a kolorowe ziarenka stanowią doskonałą dekorację. Pieprz kolorowy dodaje się zazwyczaj do tych samych potraw, co jego czarny odpowiednik. Znakomicie pasuje do kanapek, sałatek i marynat. Podnosi walory smakowe większości zup, mięs, ryb i sosów, nadając im wyrazisty, korzenny aromat.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.