Description
Przyprawa do kurczaka po chińsku to mieszanka korzennych, słodkich, kwaśnych i ostrych smaków, dzięki którym dania z kurczaka nabiorą wyjątkowego, orientalnego charakteru. Kurczaka po chińsku można przygotować na wiele sposobów. Jednym z nich jest pokrojenie filetu z piersi kurczaka w wąskie paski lub kostkę i podsmażenie go razem z warzywami. Następnie mięso połączyć można z przygotowanym wcześniej ryżem lub makaronem, dodać przyprawę i wraz z bulionem gotować na małym ogniu. Na koniec dodaje się jeszcze podprażony sezam. Można też upiec kurczaka w przyprawach, pokroić go i dodać do ryżu z warzywami.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.