Opis
Przyprawa chińska to niecodzienne, inspirowane orientem zestawienie smaków, w którym ostrość miesza się ze słodyczą, w towarzystwie korzennych, egzotycznych przypraw. Ta ostro-słodka, aromatyczna mieszanka pozwoli stworzyć wyjątkowe, przyjemnie rozgrzewające dania, odbiegające charakterem od typowej polskiej kuchni. Przyprawy chińskiej najlepiej użyć do dań w azjatyckim stylu, takich jak smażony makaron i ryż z dodatkami, ostra zupa z mięsem czy potrawka z kurczakiem lub kaczką w słodko-ostrym, miodowym sosie. Przyprawa chińska jest znakomita do dań podawanych na gorąco, ale można jej użyć także do zimnych przekąsek z kurczaka czy pulpecików.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.