Kakao alkalizowane 20-22%

3,20 23,98 

Kakao alkalizowane jest łagodniejsze i bardziej słodkie w smaku. Jego ph jest neutralne ponieważ zostało “odkwaszone”. Alkalizacja powoduje łatwiejsze tworzenie się zawiesiny z wodą, łatwiejsze rozpuszczanie się w wodzie oraz dużo wolniejsze osadzanie na dnie naczynia. Z alkalizowanego kakao można przygotować napój czy też użyć jako dodatek do domowych wypieków lub deserów. 


Składniki: 100% kakao mielone alkalizowane o zawartości tłuszczu 20-22%

Kraj pochodzenia: Wybrzeże Kości Słoniowej

SKU: N/A Categories: ,

Description

Kakao alkalizowane jest łagodniejsze i bardziej słodkie w smaku. Jego ph jest neutralne ponieważ zostało “odkwaszone”. Alkalizacja powoduje łatwiejsze tworzenie się zawiesiny z wodą, łatwiejsze rozpuszczanie się w wodzie oraz dużo wolniejsze osadzanie na dnie naczynia. Z alkalizowanego kakao można przygotować napój czy też użyć jako dodatek do domowych wypieków lub deserów.

Wystarczy wsypać 1-2 łyżeczki kakao do kubka, ewentualnie dodać odrobinę cukru, rozpuść proszek w niewielkiej ilości ciepłej wody, a następnie dopełnć mlekiem, wodą lub napojem roślinnym, aby otrzymać smaczny i pożywny napój.


Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.

Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

Additional information

Weight N/A
Wybierz wagę

50g, 100g, 200g, 500g